Nejlepší vitamíny jsou ty, které si sami vypěstujete ve sklenici na klíčení

Cítíte se slabí a jste náchylní k různým nemocem? V tom případě byste měli výrazně zvýšit přísun vitamínů, neboť s nadcházející zimou se tento váš stav pravděpodobně ještě více zhorší. Jak to ale udělat, když vlastní ovoce a zelenina ze zahrádky nebývají v tomto období k dispozici? Lehká pomoc, vždyť pořádnou zásobu vitamínů, minerálů a enzymů si můžete klidně vypěstovat i doma za oknem. Řeč je nyní o klíčení semínek. Jedná se o trend poslední doby a jistě jste už o něm také slyšeli. Vůbec není divu, že do klíčení semínek se pouští čím dál, tím více lidí, protože se jedná o velice snadnou, nenáročnou a zdraví maximálně prospěšnou činnost.

sklenice

Proto neváhejte a vyzkoušejte mladé výhonky rostlin i vy! Je jisté, že vám brzy zachutnají, ovšem nejlepší ze všech budou právě ty, které si sami vlastnoručně vypěstujete. Není vůbec nad čím váhat, neboť takové klíčení semínek je maximálně jednoduché. Vystačíte si při něm právě se semínky a sklenicí na klíčení. Můžete si vyrobit vlastní anebo si koupit tu speciálně upravenou právě pro pěstování mladých výhonků rostlin. Manipulace s ní bude snadná a budete mít jistotu zdravotně nezávadných materiálů.

klíčení

Za pár dní můžete sklízet
A nyní už přistupme k tomu, jak si vypěstovat bohatou úrodu. Jde to hravě bez jakýchkoli speciálních vědomostí i manuální zručnosti. Prostě nasypte semínka do sklenice a zalijte je vodou. Jakmile po několika hodinách nabobtnají, vodu slijte, semena propláchněte a nechejte je na teplém světlém místě klíčit. Ideální je, pokud je dvakrát až třikrát denně propláchnete, abyste zabránili bujení různých mikroorganismů, jako jsou například plísně a postupně odplavili opadávající semenné slupky. Již za několik dní budete mít sklenici plnou křupavých výhonků, do kterých se můžete s chutí pustit. Jistě brzy zjistíte, jaká semena rostlin vám nejvíce vyhovují a jaké výhonky vám nejlépe chutnají. V kuchyni je využijete na mnoho způsobů, jako hlavní jídlo, přílohu anebo součást různých zeleninových směsí.

4.2
04