Církve a byznys

V roce dva tisíce třináct začal stát církvím vyplácet „majetkové vyrovnání“. Nebudeme zde rozebírat tento politický krok, protože bychom se stejně závěru nedobrali, a stejně je tato věc pro článek irelevantní. Jen si k tomu stručně řekněme, že toto vyplácení bude ukončeno v roce dva tisíce třicet. Do té doby obdrží církve skoro šedesát miliard korun. Což je pěkně vysoké číslo, když jej má stát platit. Ovšem je třeba brát v potaz, že tato částka platí pro všechny církve u nás, tedy alespoň pro ty, kterým bude něco dáno. Největší částku obdrží pochopitelně církev římskokatolická, která je u nás zastoupena největším počtem věřících.
katalánsko katedrála.jpg
Tato částka bude čtyřicet dva miliard korun. Nu, pro nás je podstatný ten rok dva tisíce třicet.
Od tohoto roku totiž začnou být církve samostatné. Co to znamená asi víte, ale pro jistotu upřesním. Počínaje tímto rokem by prostě již neměly dostávat ani korunu, tedy od státu, a také by již měly mít navráceny všechny majetky, které jim patří. Zda po právu či ne, je sporné. Prostě budou a hotovo.
Církev se na toto období pilně připravuje již nyní. Jak? Budete se divit, ale různými obchody a hlavně investicemi. Například do různých developerských projektů, či do budov, které budou později pronajímat za nemalý peníz zahraniční klientele. Jako příklad může sloužit například Arcibiskupství pražské, které v budově administrativně-technologického centra v Dolních Břežanech u Prahy vlastní sedmdesát procent. Ty by měly být, nebo alespoň jejich určitá část, údajně pronajímány japonské technologické firmě Rigaku.
kostel v mlze.jpg
Další investice pak možná budou putovat do různých vzdělávacích, nebo také kulturních center. Například v Olomouci je dům zvaný Tode, který františkánky určily k přednáškám, různým druhům setkávání, schůzí a porad, a nabízí dokonce i ubytování. Budiž církvím přáno, aby se jim v oboru podnikání dařilo.
 

Jak vybrat správnou nemovitost

Je to tady! V prasátku už máte něco málo naspořeno a chystáte se k dospělému kroku pořídit si vlastní bydlení. Na co byste při výběru neměli zapomenout?
V prvé řadě si ujasněte, jestli chcete byt nebo dům. Možná se to jeví jako triviální rada, ale věřte, že zpětně litovat koupě jednoho nebo druhého může kalit rodinnou pohodu po dlouhá léta. Byt je levnější a také pohodlnější na údržbu, s menšími nároky na případné dojíždění. Výhodou domu je vlastní pozemek a zahrada, dům poskytuje více svobody pro život. Každému vyhovuje něco jiného, proto se rozhodujte čistě podle svých tužeb a potřeb.
domeček v trávě
Jedním z nejdůležitějších faktorů při rozhodování o koupi nemovitosti je lokalita. Váš vysněný domeček může být sebehezčí, ale pokud se nachází na „samotě u lesa“ a vy nemáte v rodině ani jedno auto, asi to bude problém. Zvažte všechny faktory: dostupnost do města, popř. centra, dopravní spojení (vlakové i autobusové), školky a školy, možnost kulturního vyžití, budoucí sousedé. Buďte moudří, nezavírejte oči před tím, co nechcete vidět. Nestyďte se ptát. Na dané místo zajeďte během týdne i přes víkend, v různých denních hodinách. Na mapě zjistěte, co se nachází v okolí. Myslet například i na nedalekou železniční trať, čističku nebo továrnu.
Velmi podrobně se seznamte se stavem nemovitosti. Zajímejte se o stáří i rekonstrukce (plastová okna, podlahy, rozvody). Vyžádejte si příslušné dokumenty. Neciťte se trapně, vy jste kupce, máte právo vědět všechno. Máte-li vážný zájem o konkrétní nemovitost, přizvěte si na prohlídku odborníka. Investice se vám vyplatí. Zároveň nezapomeňte na případné právní vady. Pokud nemovitost nějaké má, poraďte se.
Nezanedbatelná je rovněž velikost domu nebo bytu. Raději mějte již dopředu představu, protože jakmile se do nějaké nabídky zamilujete, budete mít tendenci ji obhajovat, nicméně později byste mohli litovat. Přemýšlejte v přítomnosti, ale nezapomínejte na budoucnost. Nemovitost nekupujte na pár let, proto zvažte, kdo v ní bude bydlet nyní a kdo za deset, dvacet let. Buďte realističtí a volte zlatou střední cestu, ani přehnaně velké, ani zbytečně malé bydlení
klíče v zámku
Cena hraje klíčovou roli. Pečlivě zvažte své finanční možnosti, raději trochu pesimističtěji, protože banky vám mohou při vyřizování hypotéky dát pořádně zabrat. Při koupi se neunáhlujte, prozkoumejte trh, neplaťte více, než je běžné. Zároveň věnujte pozornost příliš nízké ceně, pravděpodobně bude něco v nepořádku. Ač to neradi slyšíme, ceny nemovitostí stále stoupají, takže buďte ke všem podhodnoceným nabídkám velice obezřetní.
 
To, co nakonec rozhodne o vaší koupi je pocit, který v bytě či domě máte. Šestý smysl vám napoví, jestli právě zde bude vaše „doma“, takže ho pro jistotu neignorujte.

Ekonomika zítřka – ochrana životního prostředí

Podněty trhu hrají hlavní roli při chování vedoucím ke znečištění prostředí. Lidé mají tendenci maximalizovat svůj osobní blahobyt a snaží se udržovat rovnováhu mezi soukromými výnosy a soukromými náklady. Avšak existují tu i náklady společenské a externí neboli externality, které jsou reálné, ale jsou placeny spíš společností než firmou samotnou.
elektrárna
·         soukromé náklady: náklady na ekonomickou aktivitu, které přímo nese výrobce nebo zákazník, s výjimkou externalit
·         společenské náklady: úplné náklady na zdroje dané ekonomické aktivity včetně externalit
·         externí náklady: náklady na tržní aktivitu, které nese třetí strana; je to rozdíl mezi společenskými a soukromými náklady tržní aktivity
kouření komínů
Například elektrárna přenáší svoje soukromé náklady na třetí stranu (na společnost) ve formě znečištění vzduchu nebo vody. Ve skutečnosti společnost umožňuje elektrárně volně využívat cenné zdroje – čistý vzduch a čistou vodu.
¼     Ten, kdo znečišťuje životní prostředí, nahrazuje svoje soukromé náklady externími.
¼     Jakmile existují externí náklady, soukromá firma nebude alokovat zdroje a využívat svoje výrobní zařízení tak, aby maximalizovala společenský blahobyt.
¼     Když firma může nahradit soukromé náklady externími, její zisky mohou vzrůst.
¼     Pokud náklady související se znečištěním budou externí, firmy budou vyrábět příliš mnoho zboží způsobujícího znečištění.
špinavé bubliny

Strategie pro ochranu životního prostředí
1.       podněty ke změně trhu tak, aby bránil znečištění: přimět výrobce započítat všechny náklady jako soukromé, pak by zmizely podněty ke znečišťování
§  emisní poplatky = poplatky, které musí zaplatit znečišťovatelé – jsou založeny na rozsahu znečištění; emisní poplatek zvyšuje soukromé náklady a podporuje nižší výstup a čistší technologii
§  pokuty za znečištění + náklady na odstranění znečištění
§  vyšší uživatelské poplatky = zvýšení ceny za užívání cenných zdrojů, např. vody
§  recyklovatelné materiály = zvýšit podnět pro recyklaci; recyklace snižuje množství odpadků a zmenšuje potřebu těžit nové suroviny ze zdrojů
2.       podněty k obejití trhu ve formě regulační intervence

Kde bychom bez půjček byli?

Mnoho lidí nemívá aspoň někdy tolik peněz, kolik potřebuje. Tak už to na světě chodí, ke smůle těch, na něž podobný nedostatek někdy doléhá. A jelikož se bez peněz dá jenom velice těžko obejít, musí ti, jimž se nedostává nesporného dostatku finančních prostředků, počítat, aby vždy nějak vyšli. A to znamená samozřejmě i potřebu ledacos si odpírat.

Nikdo z lidí si prostě nemůže koupit všechno, co si jenom umane. A na tom není nic špatného. Jenže horší je to pak ve chvíli, kdy už někdo nemá třeba ani na ty nejzákladnější věci, když už se svými příjmy skutečně nedokáže vyjít. To už je pak skutečně na pováženou.

US mince

Jenže zoufat si, že nemáme dost peněz, nestačí. S tím je záhodno také co nejrychleji a co nejefektivněji něco udělat. A co? Přece si chybějící hotovost vydělat. A pokud si ji nedokážeme vydělat dostatečně rychle, pak si aspoň nějaké peníze půjčit, aby nám dočasně pomohly.

Půjčky se tedy staly nedílnou součástí života mnohých z nás. Kdekdo už se bez nich ani nedokáže obejít, a mnohým tyto pomohly či pomáhají aspoň v ojedinělých případech.

mince USA

Jenže dostat půjčku nebývá velmi často hračka. Zájemce o ni aby nejprve sehnal nejrůznější potvrzení, jež přesvědčí finanční ústavy o schopnosti dotyčného žadatele splácet, pak je třeba nechat se prověřit, odhalit obsah svých registrů dlužníků a podobně. A po dlouhém čekání se člověk v bance třeba dočká.

A pokud se tam nedočká, pokud mu v bance nepůjčí? Pak jsou tu ještě nebankovní hypotéky https://nebankovnihypoteky.net/nebankovni-hypoteky/, které jsou pro leckoho z nás poslední nadějí na důstojný život v těžkých časech. Protože ty se poskytují obvykle i těm, jimž jinde není přáno. Takovou nebankovní hypotéku mohou dostat klidně i ve velké výši i ti, kdo zrovna nemají vysoké příjmy, kdo mají záznamy v registrech dlužníků a podobně. A nutné je tu vlastně jenom jedno – záruka splácení v podobě zástavy nemovitosti.

Únik z neřešitelné situace

Finanční problémy mohou potkat každého, a to vlivem ztráty zaměstnaní, nečekanými výdaji nebo problémy v rodině. Banky a exekutoři se ovšem na okolnosti neptají a snaží se získat jakýkoli majetek, který mohou později zpeněžit. Nečekané problémy tak mohou přerůst až v exekuci na nemovitost, ve které bydlí celá rodina. Ztráta domova je přitom tím nejhorším, co může člověka v takové situaci potkat a má vliv nejen na materiální, ale hlavně psychický stav. Existuje přitom řešení, které může pomoci i z jinak bezvýchodné situace a udržet nemovitost v rukou vlastníka. Nemovitost v exekuci Lightfinance.cz pro nás není problémem a dokážeme zařídit takřka zázraky. Operativní leasing na vlastní dům nebo byt umožní splacení všech pohledávek bez nutnosti vystěhování. Jakmile se situací uklidní a stabilizuje, jednoduše si svůj majetek odkoupíte zpět a vyhnete se jeho prodání exekutorem za velmi nízkou cenu.

rodinný dům

Společně za stabilitou

Problémy se splácením jsou v mnoha případech krátkodobé a jediné, co dlužník potřebuje, je čas navíc. Standardní bankovní instituce ale konkrétní případy neřeší a je jim jedno, jak dluh vznikl nebo co jej způsobilo. U nás ovšem na osudy lidí hledíme a pomáhá jim proto, dostat se z problémů během delšího časového období. Každý proto dostane možnost, stabilizovat svoje finance a vrátit se do platební rutiny. Díky tomu lze po nějaké době zažádat o standardní úvěr a stabilizovat nejen splátky, ale i výši úroků. To vše s možností v domě bydlet a bez hrozby vydražení za směšnou cenu, která je mnohdy i o několik desítek nižší, nežli cena reálná.

dřevěný domeček

Proč tedy zvolit operativní leasing?

  • Neřešíme bonitu klienta
  • Dluhy a pohledávky nejsou problémem
  • V domě nebo bytě můžete dále bydlet
  • Vyhnete se dražbě exekutora
  • Možnost zpětného odkoupení nemovitosti
  • Jednoduché a rychlé vyřízení

Co když dojdou peníze?

Představa, že se soukromým podnikatelům daří vždycky dobře, je bohužel poměrně zcestná. Jistě, i tací soukromníci se najdou, a nemusí jich být zrovna málo, jenže jejich úspěšnost není nikdy nikým garantovaná. A tak se velice často stane, že se i ten nejsnaživější a nejzodpovědnější podnikatel začne potýkat s ekonomickými těžkostmi. A co to pro něj znamená? Třeba to, že nemívá na financování a rozvoj svojí firmy, a třeba i to, že se mu nedostává už ani peněz na jeho živobytí. A to je, jak se jistě shodneme, hodně nepříjemná situace. Protože žít chceme všichni, a to bez ohledu na to, jak jsme finančně zaopatření, a bankrotovat se také kvůli dočasným finančním potížím nikomu nechce.

americké peníze

Jenže když nejsou peníze, nedá se zkrátka něco z toho (nebo možná i vůbec nic) zaplatit, a pak to musíme oželet. My zaměstnanci stejně jako podnikatelé. A jak se s tím mají podnikatelé vypořádat? Jak to mají zaonačit, aby měli i v dobách nedostatku peněz dost?

Nejednou je tu pouze jediná šance, jak peníze získat, a tou je půjčka. I když ani to vlastně není ještě až tak docela přesné. Protože podnikatelé někdy ani lecjakou z nabízejících se půjček nezískají, a to právě kvůli svým ekonomickým těžkostem. Když mají prostě hluboko do kapsy, nikdo jim zrovna moc pomáhat netouží, a v bankách je kvůli nízkým příjmům nebo záznamům v registrech dlužníků, exekucím a podobným komplikacím klidně i odmítnou.

podání dolarů

A co je tedy pravdy na tom, že mohou půjčky podnikatelům pomoci v nouzi? Na tom je pravdou to, že se tak děje, když se zvolí za podobného pomocníka hypotéka bez registru https://nebankovnihypoteky.net/hypoteka-bez-registru/. U té se totiž nevyžadují bezpodmínečně velké příjmy a čisté registry dlužníků. Tady stačí, že se člověk zaručí za splácení zástavou nemovitosti, a je to bez problémů. To znamená, že pak člověk dostane peníze, a to rychle a výhodně.

Půjčte si tam, kde je to nejvýhodnější!

Každý, kdo hospodaří s penězi, by měl dobře počítat. A to platí i pro ty, kdo se chystají půjčit si peníze. Kdyby lidé při uzavírání úvěrů více počítali, nemuselo by tolik z nich končit osobním bankrotem. Počítat se zkrátka vyplatí!
A to platí ve všech možných životních oblastech, ovšem při uzavírání úvěrů úplně nejvíc.bankéř, kalkulačka
Důvodem je to, že ne každá půjčka, která se na první pohled tváří výhodně, skutečně výhodnou je. Právě podvodníci, kteří se z lidí snaží vytáhnout peníze, využívají hlouposti těch, kteří sází na první dojem a na to, co si přečtou na plakátech.
To, že vám někdo slíbí nízký úrok, ještě neznamená, že vám slibuje tu nejvýhodnější půjčku. Bohužel, až příliš často to bývá právě naopak.
Jak na celou věc vyzrát? Nechcete se spálit a posléze litovat? Jednoduchá pomoc – počítejte!
Půjčku, ať už je jakkoli vysoká, byste měli vždy vybírat s kalkulačkou po ruce, a pakliže o sobě víte, že nepatříte mezi silné počtáře, využijte alespoň některou z předem připravených kalkulaček na internetu. Vhod vám může přijít například kalkulačka americké hypotéky https://www.americka-nebankovni-hypoteka.cz/americka_hypoteka/, se kterou snadno porovnáte tyto typy oblíbených úvěrů.jedno euro – mince
Přemýšlíte nad tím, na jaký konkrétní parametr byste se měli zaměřit, abyste měli jistotu, že nebudete zklamaní? Půjčka je komplexní záležitost a vždy se vyplatí prostudovat její podmínky od základů a nic nevynechat. Pokud vám jde ovšem především o to, kolik za úvěr zaplatíte, pak se ptejte po RPSN, čili roční procentní sazbě nákladů, anebo ještě lépe po částce, kterou za celkovou dobu splatnosti úvěru za svůj úvěr zaplatíte. Možná budete překvapeni, kolik peněz byste měli za zdánlivě výhodný úvěr přeplatit navíc.
A nezapomeňte se podívat také na další benefity – život není jen o penězích. Hodit se vám bude jistě i rychlé vyřízení, minimum komplikací a služby šité na míru.

Americká hypotéka je tu pro vaše plány

Pro každého, kdo má nějaké netypické přání a potřebuje k jeho splnění peníze, je ideální volbou americká hypotéka. Tento bezúčelový úvěr je jako dělaný pro veškeré finanční potřeby, na které byste měli problém sehnat peníze prostřednictvím jiného úvěru – ať už proto, že vás omezuje jeho účel anebo proto, že nikomu nechcete sdělovat, k čemu máte v plánu peníze využít. Ano, i to může být dobrý důvod pro sjednání americké hypotéky – chcete si zkrátka střežit své soukromí a nemáte rádi, když vám do vašich věcí strká někdo cizí svůj nos. Něco takového vás u americké hypotéky opravdu trápit nebude, protože v tomto případě platí nejen to, že můžete peníze žádat bez udání účelu, ale ještě ke všemu nemusíte ani později dokládat, k čemu jste je využili.

truhla

Pro americkou hypotéku je typické, že se za ni musíte zaručit nemovitostí. Takovou nemovitostí, jejíž aktuální tržní hodnota bude korespondovat s výší částky, o jakou plánujete žádat. Platí, že můžete získat až sedmdesát procent hodnoty aktuální odhadní ceny nemovitosti, kterou použijete jako záruku za svůj úvěr. Pro získání peněz je tedy v první řadě důležitá hodnota nemovitosti, nikoli její druh. Můžete tak ručit třeba i garáží anebo pozemkem či chatou v zahrádkové osadě, pokud bude mít dostatečnou hodnotu. Nikde není psáno, že k ručení musíte zvolit svůj rodinný dům či byt, i když i něco takového je možné.

úspory

Ovšem to ještě není vše. Abyste takovou půjčku mohli spokojeně získat, je nezbytné, aby vaše pravidelné příjmy byly dostatečné pro splácení půjčky i s úroky. Pokud máte svůj rozpočet dostatečný, abyste tuto podmínku naplnili, pak už vám nestojí nic v cestě v získání skvělého úvěru.
A jestliže budete mít přece jen nějaké potíže s americkou hypotékou v bance, tak neváhejte a vyzkoušejte nebankovní nabídku v podobě americké nebankovní hypotéky, která vám jistě přijde vhod.

Vsaďte na řešení, se kterým budete spokojeni

papír, mince, propisky

Finance jsou pro fungování v našem moderním světě velice důležité, a proto je dobré s nimi rozumně hospodařit. Někdy se ale dostaneme do situace, ve které potřebuje peníze, které zrovna k dispozici nemáme. Může to být v případě, že nás potkaly nějaké větší nečekané výdaje, nebo se zrovna chystáme stavět dům a miliony na účtu nám chybí. Co v takovém případě dělat?

V dnešní době naštěstí máte možnosti, které se Vám budou líbit. Peníze si totiž můžete půjčit. Když vsadíte na to správné řešení, můžete se spolehnout na to, že se peněz dočkáte svižným tempem.

Někdy to nejde tak snadno

Mnohdy se ale stává, že je žadatel o půjčku velice rychle odmítnut, což je problém především u bank. Když se totiž bankám něco nezdá, tak byste měli počítat s tím, že se peněz jen tak nedočkáte, protože banky chtějí mít naprostou jistotu, že nebudou muset řešit jakékoliv problémy se splácením či něco podobného. A proto se může stát, že jakmile se bankám nebude na Vaší osobě něco zdát, peněz se prostě jen tak nedočkáte, což je na druhou stranu velký problém. Jak si s takovým problémem poradit?

kufřík, bankovk, mince

I Vy si přijdete na své
Poradit si s něčím takovým rozhodně nemusí být tak náročné, jak by se mohlo na první pohled zdát, tomu věřte. Je tu pro Vás mnoho nebankovních společností, které Vám mohou nabídnout to správné řešení. Nabídka https://nebankovni-hypoteka-cz.cz/penize-do-24-hodin/je tu pro každého, kdo chce mít jistotu, že peníze získá snadno a rychle. I takové řešení je možné a Vy se na něj můžete kdykoliv spolehnout, a proto neváhejte a využijte této skutečnosti, nebudete muset litovat, protože vše proběhne podle Vašich představ.

Pomocná ruka se občas hodí

Často si říkáte, že se ve vašem starém a vlastně stávajícím domě skoro nedá žít? Potřeboval by novou střechu, opravit fasádu a přestavět komín, a to nemluvíte o investicích do zahrady, kotelny a dalších míst, která by spolkla dosti peněz? Potřebujete něco skutečně zajímavého, co by vám dalo novou šanci začít nový život? A co kdybyste vyzkoušeli nový byt, kde není tolik starostí a o dům se stará ve většině případu společenství vlastníků, takže to nebude celé na vás? Říkáte, že jste o tom přemýšleli, ale do podnájmu nechcete, a i když byste prodali dům, nebudete mít na velký byt? Potom bychom pro vás měli perfektní řešení. Zkuste naše hypotéky bez registru, zkuste zpětný leasing https://nebankovni-hypoteky-cz.cz/zpetny-leasing/.

předání

Určitě nebudete litovat, pokud si o této možnosti, byť jen přečtete. Jedná se totiž o velice výhodnou nabídku, která vám vyrazí dech. Takový úrok vám jinde nedají a uvidíte, že i s výší splátek budete spokojeni. Je totiž možno si je regulovat podle toho, jak potřebujete vy, a to po celou dobu splácení. A jaká je možná maximální doba splatnosti? Dobu splatnosti lze natáhnout až na třicet let. A pokud byste náhodou přišli nečekaně k penězům, není problém vložit zbývající částku a splatit tak úvěr předčasně, a to bez sankce.

Nabídka, která se nedá odmítnout

Proč si s něčím lámat hlavu, když to není třeba? Dnešní doba nabízí přinejmenším skvělé možnosti, tak je využívejte naplno a nesmutněte doma nad rozbitou střechou nebo opadanou fasádou. Žijte tak, jak byste chtěli žít, když je to možné.

reflektor

Nebudete zklamaní

Musíte však pravidelně splácet, bez toho to nepůjde, ale nemusíte se bát, protože to uděláme zcela rafinovaně, aby vám vše vyhovovalo. To je ale jednoduché. Vypočítáme rozdíl vašich měsíčních příjmů a výdajů, započítáme i nějaké „volné peníze“ na oběd v restauraci nebo výlet s dětmi do zoo, a zbytek peněz bude měsíční splátka na váš nový dům, byt nebo cokoli, co si z půjčených peněz pořídíte.